In je dagelijkse leven zit je al snel in een vast patroon. Je past je aan aan je gezin, werk, familie en vrienden. In elke situatie draag je een soort sluier of masker om je te helpen functioneren.

Deze sluiers zijn heel handig omdat je dan niet overal over na hoeft te denken. Ze zorgen ervoor dat je je dag efficiënt doorkomt en geven jou en je omgeving houvast in het contact en het regelen van dingen.

Maar die sluiers verbergen ook vaak je gevoelens. Ze laten je doorwerken, zelfs als er iets gebeurt dat je diep raakt, positief of negatief. Dat is handig, want zo kun je blijven functioneren. Als je later kunt ontladen, is er niets aan de hand.

Toch blijft er vaak iets onder die sluiers liggen: emoties en gedachten die je liever niet wilt zien of waarvan je je niet meer bewust bent.

Cacao Ceremonie

Rauwe cacao, gedronken in ceremoniële setting helpt jou om deze stukjes van jezelf weer te her-ontdekken. Met een zacht en liefdevol hart kijk je onder de sluiers die jouw kwetsbare stukjes bedekken. Je krijgt inzicht en heelt jezelf met behulp van de begeleiding van Gerda en yoga nidra meditatie.

Tijdens een Cacao Ceremonie neem je de tijd om tot jezelf te komen. Er is ruimte om te verstillen en te verzachten. Je verbind je met je hart, en omdat we het met een groep(je) doen versterken we elkaar hierin.

Vanuit je hart ont-moet je wat er gezien wil worden en maak je weer contact met je innerlijke kompas.

“Er was eens een tijd waarin de heilige cacaoboon niet alleen als een bron van voedsel werd beschouwd, maar als een poort naar een diepere zelfkennis en verbondenheid met de wereld om ons heen.”

Waarom Cacao?

Cacao wordt ook wel het voedsel van de Goden genoemd en kan gezien worden als plantmedicijn. Cacao heeft zoveel voedingsstoffen in zich die belangrijk zijn voor ons welbevinden, dat kun je voelen! Zeker wanneer je het in pure vorm tot je neemt zoals de rauwe cacao die we tijdens een ceremonie gebruiken.

Dit zijn een aantal voordelen:

 • Flavonoïden zorgen voor dankbare hersenen,
 • Gelukshormonen endorfine, dopamine en noradrelaline zorgen ervoor dat je je blij voelt,
 • Mineralen magnesium, koper, kalium en calcium zorgen voor betere doorbloeding en het openen van je hart
 • Magnesium helpt je te ontspannen

Wat is een Cacao Ceremonie?
Allereerst is het tijd om te vertragen. Het programma is altijd uniek en afgestemd op de deelnemers. Vertragen kan met stilte, ademhalingsoefeningen en lichte fysieke oefeningen.

Je bepaalt je intentie voor de ceremonie. Er is geen goed en fout, je hoeft niets te presteren. Jij en je intentie mogen er zijn.

We bereiden de ceremoniële cacao tot een drank en drinken deze met aandacht.

We trekken een kaart

Met muziek en Durf te Rusten yoga nidra meditatie duiken we vervolgens de diepte in. We keren naar binnen en openen ons voor de inzichten die op ons wachten.

Wanneer de reis ten einde loopt verzamelen we ons weer in het hier en nu. We delen wat we willen delen en nemen de tijd om te integreren en na te genieten. Ook is er ruimte om te schrijven.

We sluiten af met een lunch zodat je weer gegrond je leven in kunt gaan.

Waarom Cacao Ceremonie bij Gerda?

In mijn ervaring als shiatsu- en energetisch therapeut begeleid ik al meer dan 14 jaar mijn cliënten in het luisteren naar hun lichaam. Wij leren in onze maatschappij niet om te luisteren naar de signalen van onze gevoelswereld en ons fysieke lichaam. We ‘horen’ deze signalen heel vaak pas wanneer ze hard aan het kloppen zijn.

Gerda heeft zich gespecialiseerd om te tolken voor je systeem. Zit je met een vraagstuk of loop je vast? Dan rijkt ze je tools aan om de beweging te maken naar je innerlijke kompas. Zo maak je zelf de beste keuzes voor jouw leven.

Soms is deze begeleiding met woorden, en vaak is het een energetisch proces waar geen woorden voor zijn. Je VOELT dan wat er gebeurt en weet daarna ook hoe je het kunt herhalen.

Gerda werkt bewust met kleine groepjes zodat er interactie is en we elkaar kunnen dragen en versterken, maar dat er nog steeds alle ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Ze voelt aan waar haar aandacht gewenst is.

Op deze pagina vind je de ceremonies waarvoor je je in kunt schrijven. Er is beperkt plek en wanneer een ceremonie vol is kun je je niet meer aanmelden. Voor vroege aanmelders is er een korting. Deze korting kun je zelf verwerken en kan na betalen niet alsnog verstrekt worden. Lukt het je niet om de code in te vullen of wil je graag meer informatie? Bel of app me dan even, dan vinden we een oplossing.

De reden van deze korting is simpelweg omdat adverteren voor de ceremonies geld kost, die wordt doorberekend in de prijs. Wanneer je deze pagina op een andere manier hebt gevonden kun je daar dus van profiteren.

Vrijdag 2 augustus om 9.15 uur is er een Cacao Ceremonie die ingaat op het openen van het hart. 

We gaan verzachten en en met liefde en compassie het veld van ons hart vergroten. Voor onszelf, én voor onze omgeving. Uiteraard is er ruimte voor jouw eigen inbreng en thema.

Praktisch:

 • Inloop 9.15
 • Start 9.30
 • Einde tussen 13.00 en 14.00 afhankelijk van wat zich aandient.

Reken de tijd ruim, zodat je bijvoorbeeld na de tijd nog lekker rustig aan kunt doen of een fijne wandeling kunt maken. Je kunt na de tijd gewoon rijden. Alcohol drinken op de dag van de ceremonie wordt afgeraden.

Tarief voor deze ceremonie inclusief lunch: € 155,-

Tot en met 12 juli geldt een korting van € 22,- met de code: CACAO
Let op! Er zijn maar een paar plekjes, als je op de aanmeldlink klikt zie je hoeveel er nog vrij zijn.

Locatie: Zevenhuisterweg 23 in Noardburgum

Vrijdag 20 september om 9.15 uur is er een Cacao Ceremonie met als thema: Oogsten

Het is nazomer en oogsttijd. Wat heb jij dit jaar gezaaid? En wat mag je nu oogsten? Uiteraard is er ook ruimte voor jouw eigen inbreng! Van te voren hebben we contact over jouw intentie en wensen. Zo speel ik altijd in op wat er nodig is.

Praktisch:

 • Inloop 9.15
 • Start 9.30
 • Einde tussen 13.00 en 14.00 afhankelijk van wat zich aandient.

Reken de tijd ruim, zodat je bijvoorbeeld na de tijd nog lekker rustig aan kunt doen of een fijne wandeling kunt maken. Je kunt na de tijd gewoon rijden. Alcohol drinken op de dag van de ceremonie wordt afgeraden.

Tarief voor deze ceremonie inclusief lunch: € 155,-

Tot en met 5 september geldt een korting van € 22,- met de code: HART
Let op! Er zijn maar een paar plekjes, als je op de aanmeldlink klikt zie je hoeveel er nog vrij zijn.

Locatie: Zevenhuisterweg 23 in Noardburgum

Wat krijg je wanneer je je aanmeldt?

Je kunt vrijwel direct een bevestiging in je mailbox verwachten. Hierin vind je tips om je voor te bereiden op je ceremonie.

Een paar dagen van tevoren krijg je een meditatie toegestuurd die je kunt beluisteren om alvast in de rust te komen en naar de ceremonie toe te leven.

Niets is verplicht, het is alleen mooi om met intentie alvast je ruimte te openen. De tips en tools die je krijgt helpen je daarbij zonder dat je moeite hoeft te doen.

Tijdens de ceremonie krijg je de begeleiding die er nodig is, uiteraard de cacao en we sluiten af met een lunch.

Mocht je na de tijd nog vragen hebben of iets willen delen dan is dat ook welkom.

Wanneer is een Cacao Ceremonie NIET geschikt voor jou?

 • Wanneer je zwanger bent en wanneer je borstvoeding geeft,
 • Wanneer je hartklachten en/of hoge bloeddruk hebt,
 • Wanneer je antidepressiva gebruikt (in overleg),
 • Wanneer je psychiatrische klachten hebt waardoor je geestelijk niet stabiel bent.

Twijfel je ergens over? Neem even contact op, dan bespreken we wat goed is voor jou!

Gerda van der Lecq
06 401 55 343