/
  • Met de paplepel is mij een ‘andere’ kijk op gezondheid ingegoten. Verder kijken dan wij gewend zijn in onze conventionele geneeskunde en ook altijd kijken naar alternatieven of aanvullingen. Mijn moeder is kruidengeneeskundige en energetisch therapeut, mijn tante kindercoach en veel van mijn familieleden hebben reiki gedaan. Zo kwam ik al jong in aanraking met oude kennis over gezondheid.

   Na mijn opleiding International Hospitality Management ben ik direct doorgegaan met de opleiding Shiatsu Zen-Style bij de DBA. Dit deed ik in eerste instantie puur uit interesse, omdat ik graag ook die andere blik op gezondheid wilde ontwikkelen. Dat is met deze opleiding ook wel gelukt, want het is doordrenkt met de theorieën uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De TCG heeft een hele andere kijk op hoe de dingen in het leven met elkaar samenhangen. Tijdens de opleiding leerde ik die inzichten toepassen in een shiatsubehandeling uitgevoerd op een futon op de grond.

   Toen ik daarna zelf in een burn-out situatie terecht kwam, ben ik gestopt met mijn kantoorbaan en ben ik met de praktijk begonnen. Ik was toen ook al begonnen met de vierjarige opleiding Holistisch Energetisch Therapeut bij CVIO. Deze beide opleidingen hebben mij veel inzichten gebracht, die ik al bijna 10 jaar mag doorgeven in de praktijk, voornamelijk via shiatsubehandelingen met een energetische touch.

   Die burn-out was het gevolg van patronen en overtuigingen die op de lange duur niet helpend waren. Het is niet iets dat zomaar ontstaat en niet iets dat zomaar weggaat als je maar lang genoeg wacht. Mijn opleidingen en mijn werk hebben enorm bijgedragen aan het inzicht in mijn patronen en hebben ervoor gezorgd dat ik die stukje bij beetje aan kon passen naar opbouwende patronen.

   In de praktijk had ik toch nog het gevoel dat ik niet diep genoeg over kon brengen wat ik geleerd heb en wat mij zo helpt. Tot ik in 2018  ‘Durf te Rusten Yoga Nidra’ ontdekte. Toen ik mijn eerste Yoga Nidra meditatie beluisterde, voelde ik een klik. Het is een diepe manier om te rusten en ook een geweldige tool waarmee je kunt leren hoe je om kunt gaan met dingen die gebeuren in het leven. Het brengt je terug naar je kern en naar je eigen innerlijke kompas. Kortom, het zorgt ervoor dat je weer het heft in eigen handen kunt nemen. Het is mijn missie om dit gevoel te delen. Zodat de moeilijke dingen in het leven een stukje gemakkelijker worden, en dat ze je niet meer tegen hoeven te houden om te groeien en plezier te hebben.

  • Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Met z’n vieren wonen we in mijn geboortedorp Noardburgum, waar ik praktijk aan huis heb. In mijn leven als vrouw, moeder en ondernemer heb ik zelf erg veel aan het werk dat ik uitdraag. Ik ‘practice’ dan ook graag wat ik ‘preach’. Ik ben dankbaar dat ik anderen mag inspireren met mijn ervaringen. Mag ik ook met jou meelopen zodat jij ook jouw doelen kunt bereiken?!