• Ongeveer een jaar geleden meldde ik me aan voor de Durf te Rusten Academy van Karen Brody in Amerika. Via een vriendin had ik van haar gehoord, en toen ik een meditatie van haar beluisterde voelde het als een samenvatting van alles dat ik de afgelopen tien jaar (eigenlijk 12) geleerd heb. Alle aspecten zaten erin en, naar later zou blijken, nog veel meer. 

 • Het heeft me geleerd hoe ik wat ik geleerd heb kan overbrengen in de praktijk. Durf te Rusten heeft me woorden en tools gegeven om mensen verder te helpen en het heft in eigen handen te laten nemen. Maar allereerst heeft het MIJ geleerd om te rusten.

  Ik heb geleerd dat wandelen niet hetzelfde is als rusten.
  Ik heb geleerd dat koken niet hetzelfde is als rusten.
  Ik heb geleerd dat lezen niet hetzelfde is als rusten.
  Ik heb geleerd dat televisiekijken niet hetzelfde is als rusten.
  Ik heb geleerd dat slapen niet hetzelfde is als rusten…

  En ik heb geleerd dat ik niet écht wist wat rusten was, ik had nog niet geleerd om te rusten.

  En daarom waren er nog steeds momenten waarin ik het gevoel had geleefd te worden. Dat ik nog niet zelf iets kon toepassen of plannen waardoor ik op écht op kon laden. Dat is wat yoga nidra mij nu wel heeft gebracht.

 • Sinds ik ongeveer een jaar geleden begon met het volgen van mijn allereerste 40-daagse Durf te Rusten yoga nidra programma ben ik niet meer gestopt met het doen van de bijna dagelijkse meditatie. In principe doe ik dagelijks een meditatie, al wil het leven er ook wel eens tussenkomen. Goed Genoeg is het credó.

  En dat heeft me heel ver gebracht. Binnen een jaar heb ik de Academy en Certification behaald, waardoor ik nu volledig bevoegd ben om Durf te Rusten uit te dragen inclusief alles wat ik al eerder leerde!

  Ook heeft het me ontzettend veel inzichten opgeleverd. Inzichten over wat belangrijk is, over wat mijn missie is, over mijn relaties, over hoe ik graag wil dat mijn leven eruitziet.

  En begrijp me niet verkeerd, ik kom nog steeds dagelijks genoeg uitdagingen tegen. Ik heb nog steeds twee kleine kinderen die graag hun aandacht willen naast mijn werk. We wonen nog steeds in een huis dat veel aandacht nodig heeft (verbouwingen e.d.). Toch heeft yoga nidra te midden van dit alles een dimensie toegevoegd. Een cocon van rust waarin ik me terug kan trekken. Een manier om te midden van alles wat er is spanning uit mijn lichaam te voelen vloeien. Hierdoor kan ik helderder beslissingen maken. Gemakkelijker overzien wat belangrijk is en daar ook naar handelen.

  Ik gun dit iedereen. Het zorgt ervoor dat je je krachtiger voelt. Zelfstandig en tegelijkertijd verbonden.

  Wil jij ook ervaren wat Durf te Rusten yoga nidra voor je kan betekenen? Download dan hier een gratis meditatie of lees hier meer over de 40-daagse Rustkuur.