• Rustkuur 2020

  Durf te Rusten Yoga Nidra

 • Voel jij dat je rust nodig hebt? Dat je te veel stress hebt, en geen tijd om te rusten?
  Of misschien rust je wel, maar voel je je daarna niet uitgerust?

  Als je niet goed uitgerust bent kun je het volgende ervaren:

  • Vermoeidheid
  • Gespannen lichaam
  • Gestrest gevoel
  • Slecht slapen (voor slapen heb je ook energie nodig!!)
  • Kort lontje
  • Het leven ervaren als een sleur
  • Het lukt niet om nieuwe dingen op te pakken
  • Je voelt je niet écht aanwezig
  • De dingen komen je niet uit de handen
  • Het gevoel veel dingen te moeten
  • Niet kunnen stoppen met doen
  • Gezondheidsklachten
 • Heb je het gevoel dat je het anders wilt, maar weet je niet hoe? Durf te Rusten Yoga Nidra brengt je dichter bij jezelf. Het brengt je eerst in de rust, en vanuit die rust weer terug bij je innerlijke kompas. Hierdoor neem je het heft weer in eigen handen en ga je weer de regie voeren over je eigen leven en lichaam. Het lost natuurlijk niet in een vingerknip alle omstandigheden op, maar wel hoe jij daarin staat. Door echt te rusten wordt je creativiteit ook weer wakker waardoor je vaak verrassende oplossingen ziet die er eigenlijk gewoon al waren!

 • Karen Brody heeft een 40 daagse rustkuur ontwikkeld! Je gaat door drie fasen: Rust, Loslaten en Opstaan. Deze drie fases helpen je om van uitgeblust naar het heft in eigen handen te gaan. Door 40 dagen lang aandacht te besteden aan wat je graag wilt, activeer je als het ware een vliegwiel. En als dat eenmaal vliegt, houdt het zichzelf lang draaiende. Je gaat aan de slag met Yoga Nidra meditaties en hoeft daarvoor niets te doen. Je gaat lekker liggen met een dekentje en luistert naar de meditaties. Daarnaast krijg je de keus voor extra oefeningen die je kunt doen. Je kunt proberen wat bij je past en zo je eigen voorkeuren ontwikkelen.

 • 'Vanaf mijn eerste 40 dagen ben ik niet meer gestopt met het (bijna) dagelijks beoefenen van yoga nidra.'
  Gerda van der Lecq

 • Wat krijg je:

  - Alle uitleg die je nodig hebt om 40 dagen lang te mediteren.

  - 3 meditaties die je kunt downloaden voor de drie fases in het programma.

  - Elke 5 dagen een mail met uitleg over extra oefeningen.

  - Toegang tot een besloten Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen.

  - Elke week een live uitleg en vragen sessie via Zoom. Je kunt ook vragen van te voren mailen.

  - De kracht van de groep.
    Als je dit met een groep doet, help je elkaar om toegewijd te blijven en gaat het gemakkelijker!

 • Mijn rustverhaal

  Ik ben moeder, partner en ondernemer met een shiatsu Praktijk. We hebben 5 jaar geleden een huis gekocht waaraan veel moest en moet gebeuren. Daarnaast zijn mijn man en ik afwisselend steeds met opleidingen bezig. Onze kinderen waren niet zulke goede slapers. Bijna 5 jaar lang hebben we daardoor vrijwel geen nacht doorgeslapen. 

  De afgelopen 12 jaar heb ik veel opleidingen gedaan als therapeut en coach. De inzichten die ik daardoor heb gekregen in mezelf hebben me er steeds bovenop gehouden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik niet in een tweede burn-out terecht kwam. Toch kon ik voor mijn gevoel maar niet opbouwen door alle omstandigheden. Door slaapgebrek hebben heel veel dagen voor mij geen volgorde gehad. Voor mijn gevoel kon ik soms niet meer ‘rechtuit’ denken. 

  Iets meer dan een jaar geleden kwam ik in aanraking met Yoga Nidra. Wat had ik dat graag eerder gehad!! Yoga Nidra zorgt bij mij voor het ontladen van spanning en voor rust. Na een nidra voel ik me weer helder, en kan ik ondanks een slechte nacht weer ‘rechtuit’ denken! De dingen hebben weer een volgorde. Het geeft mij een basis waaruit ik weer kan opbouwen. Het haalt alle onnodige energieslurpers weg uit mijn systeem. En ik hoef er niets voor te DOEN. Ik hoef alleen maar te liggen en te luisteren.

  Doordat ik me veel helderder voel heb ik meer overzicht en zijn dingen veel gemakkelijker dan ik daarvoor dacht! Vaak zijn er hele gemakkelijke oplossingen voor dingen die zich voordoen, maar ik zag ze niet. Nu wel!

  Ik zit nog steeds in de tropenjaren. Er is genoeg te DOEN, en toch is het allemaal veel gemakkelijker geworden. Gewoon omdat ik het mezelf gun om ook elke dag NIET TE DOEN. Een moment van diepe rust. De ene dag 15 minuten, de andere dag 45 minuten of iets daartussenin. Als het goed gaat met mij dan straal ik dat uit, daar heeft mijn omgeving ook profijt van.

  Wil jij dit ook? Meld je dan aan voor de 40-daagse en leer wat ik leerde!

 • Wat gaan we doen?

  We gaan met een groep 40 dagen lang yoga nidra meditaties doen. Je krijgt drie meditaties die je kunt downloaden en je krijgt online begeleiding. Het is de intentie om 40 dagen achter elkaar te mediteren. Toch is er wel ruimte. Soms is er iets waardoor je een dag écht niet kunt mediteren, het leven gaat gewoon door. Neem dan de vrijheid om een korte oefening te doen (dat leg ik allemaal uit) en om de volgende dag weer verder te gaan me de dag waarbij je gebleven was. Zo kan het dus dat je de 40 dagen in bijvoorbeeld 43 dagen doet. Omdat je toch je aandacht bij het programma houdt, is het niet erg om een dag over te slaan en blijft het vliegwiel best wel even draaien. Je hoeft niet te presteren en je kunt het niet fout doen. Alleen tijd maken om te gaan liggen en luisteren brengt al heel veel. 

  Tijdens de eerste 15 dagen is het handig om ongeveer een half uur tot drie kwartier per dag de tijd te nemen. De meditatie duurt ongeveer 20 minuten en je kunt het dan nog combineren met een oefening. Die oefening zou bijvoorbeeld ook op een ander moment van de dag kunnen.

  De tweede fase is ook 15 dagen, de meditatie daarvan is iets langer, dus neem daarvoor 45 minuten tot een uur per dag.

  De laatste 10 dagen is de meditatie weer ietsje langer dus neem daarvoor ongeveer een uur.

  Je bent op elk moment je eigen baas en elke nidra helpt. Mocht het dus een keer voorkomen dat je een kortere nidra doet zodat je wel je 40 dagen volmaakt is dat ook geen probleem. Tijdens mijn eigen eerste 40 daagse heb ik vrijwel geen extra oefeningen gedaan door tijdgebrek. Toch heeft die 40 daagse voor mij een enorm verschil gemaakt. Neem dus hier al het heft in eigen handen. Wees lief voor jezelf en kijk naar wat je doel is. Doe de kuur perfect imperfect.

 • Zodra de volgende begindatum bekend is wordt hier nadere informatie geplaatst.

 •  

   

  De drie fases helpen je om van uitgeblust naar het heft in eigen handen te gaan.

 • Je kunt je nu alvast aanmelden voor de wachtlijst zodat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe begindatum.