• ZenShiatsu Therapie

 • Voel jij je naar?
  Voel je je moe?
  Heb je pijn?
  Of ben je het contact met je lichaam kwijt?

  ZenShiatsu Therapie helpt je om te voelen hoe je er echt aan toe bent en helpt je direct in beweging zodat je lekkerder in je vel komt.
 • Stilstaand water gaat stinken. Blokkades in je lichaam zorgen voor klachten. Ons lichaam is oneindig slim. Het heeft een enorm zelfhelend vermogen!! Een wond groeit vanzelf dicht, een gebroken bot groeit weer aan elkaar... Blokkades worden vanzelf weer opgelost, vele zonder dat je die blokkade zelfs maar opmerkt. Maar als een blokkade steeds geprikkeld blijft, en als je lichaam niet de optimale omstandigheden ervaart om te kunnen functioneren, kan de blokkade uitgroeien tot last. Je kunt je hierdoor uit balans voelen, ziek worden, pijn krijgen of last van je emoties krijgen. 

  Het is dan belangrijk alles weer in beweging te brengen. Het is belangrijk om te ervaren hoe je de prikkel kunt loslaten, zodat je lichaam weer optimaal kan functioneren. 

  ZenShiatsu laat je voelen hoe je er op dit moment aan toe bent. Het is een moment van bewustwording van wat er speelt in je lichaam, emoties en je geest. Je krijgt inzichten in wat voor patronen jij gebruikt om te functioneren. Zo kun je weer voelen wat goed voor je is en gemakkelijker grenzen aangeven.  

 • Wat is ZenShiatsu?

  ZenShiatsu is een Japanse massage techniek die gebruik maakt van de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In het kort is het een soort acupunctuur maar dan zonder naalden.

  Je ligt, geheel gekleed, op een futon op de grond. De therapeut leunt in op de energiebanen die door je lichaam stromen om blokkades weer door te laten stromen en leegtes te voeden.

  Je maakt contact met je lichaam via de aanraking van de therapeut. Opgeslagen spanning kan loskomen en inzichten kunnen ineens opkomen. ZenShiatsu is een zelfzorgmiddel dat een geweldige preventieve functie heeft. Ook bij al ontstane klachten kan het een mooi aanvullend middel zijn om je kwaliteit van leven te verbeteren.

 • Vanwege grote drukte en verandering van aanbod is er in 2019 geen plaats meer voor nieuwe cliënten in de praktijk. Heb je wel interesse dan kun je contact opnemen zodat je op de wachtlijst kunt worden ingeschreven. Er is nog geen zicht op wanneer er weer ruimte is, maar je wordt op de hoogte gehouden.

 • Shiatsu Therapie Vergoeding

  Als gediplomeerd ShiatsuTherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NVST(Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten). Dit is de beroepsvereniging voor therapeuten die bij behandeling van de cliënt met het lichaam werken. Ook ben ik aangesloten bij koepelorganisatie RBCZ. 

  Je kunt daardoor in 2019 in aanmerking komen voor vergoeding van de behandeling door je zorgverzekeraar. 
  Kijk in je verzekeringsvoorwaarden hoe dit bij jouw verzekeraar geregeld is.