Tjitske en Gerda in de sneeuw

Zelfzorg
In de periode rond kerst en oud- en nieuw word je geleefd. Je kinderen zijn thuis, je krijgt de familie over de vloer en er zijn allemaal feestjes.

Allemaal heel leuk, maar tijd voor jezelf schiet erbij in. In het begin van het nieuwe jaar kijk je terug op een leuke periode, maar je bent jezelf kwijtgeraakt. Je instellen op het nieuwe jaar is er wéér bij gebleven.

In de donkere tijd is het gemakkelijk om aan jezelf voorbij te lopen. Je leven heeft een ander ritme, en het ritme van op jezelf passen is dan al gauw naar de achtergrond verdwenen.

 

Maak het donker minder donker. 
Breng licht in je donkere dagen met rituelen uit vervlogen tijden.

Lichtpuntjes
Laat je in deze donkerste dagen van het jaar begeleiden met lichtpuntjes waardoor je elke dag een moment van rust ervaart. Zo sta je bewust stil bij je dag en blijf je dicht bij jezelf.

Wat is het Yule Ritueel?
In Germaanse streken werd in de oudheid het Joelfeest gevierd. Het gaat over de tijd vanaf midwinter wat ook wel de tijd tussen het oude- en nieuwe jaar wordt genoemd. Het is een periode waarin de gevoeligheid het grootst is en wanneer je je openstelt je boodschappen mag ontvangen voor het komende nieuwe jaar. 

Tijdens het Yule Ritueel ga je 12 dagen lang terug naar jezelf. Je krijgt alles wat je nodig hebt om je eigen ritueel te doen. We begeleiden je met drie live online bijeenkomsten door de Yule tijd en zijn bereikbaar voor vragen. Ons aanbod is lekker uitgebreid en jij kiest waar je blij van wordt in deze dagen. Zo ga je met intentie het nieuwe jaar in.

Start 2024 bewust
Van 21 december tot en met 4 januari begeleiden wij, Gerda van der Lecq en Tjitske Postma het Yule Ritueel. We laten je voelen hoe je diep contact maakt met jezelf en de natuur. We nemen je mee in oude wijsheden en geven je de tools om alvast bewust met het nieuwe jaar bezig te zijn.

Wie zijn wij?
Gerda is ShiatsuTherapeut en Durf te Rusten meditatie docent. Op deze manier begeleidt ze mensen al meer dan 13 jaar naar de rust in zichzelf.

Met de meditaties die ze maakt is het gemakkelijk om naar binnen te keren en op te laden. Ook kom je dichter bij je innerlijke stem die je de richting wijst die goed is voor jou. In deze tijd van het jaar is dat nog net iets gemakkelijker.

Tjitkse is de moeder van Gerda en Kruidengeneeskundige. Ze verzorgt kruiden- en bomenkennis in het ritueel en laat je zien hoe contact maken met de natuur je leven verrijkt. Tjitske brengt meer dan 20 jaar aan kruidenwijsheid met zich mee en zorgt voor lichtpuntjes in de donkere dagen.

Dit is wat je krijgt wanneer je meedoet met het Yule Ritueel:

  • Live online MiniRetraites waarin je contact maakt met oude kennis en in de verdieping van het programma komt.
  • Een online plek om de live bijeenkomsten terug te kijken en vragen te stellen en contact te maken.
  • Een Durf te Rusten yoga nidra meditatie  die je helpt om dicht bij jezelf te komen en die je op je eigen tijd kunt beluisteren.
  • Een uitgebreid (digitaal) werkboek om in te schrijven tijdens het Yule Ritueel. Dit wordt je naslagwerk voor het komende jaar.
  • Een set Bomen Orakel Kaarten om zelf te printen en in je werkboek te plakken, ontwikkeld door Tjitske Postma die je kunt trekken als richtingaanwijzers tijdens het Yule Ritueel.
  • 3 meditaties uit de live bijeenkomsten in mp3 formaat die je kunt downloaden en blijven gebruiken voor rust.

Bonus #1 
Na aanmelding heb je direct toegang tot de opname van het Uurtje Rust met als thema ‘Zielsfluistering’. Zo kun je meteen beginnen met een fijne meditatie en tegelijk alvast een beetje oefenen voor het Yule Ritueel. Je maakt je intuïtie liefdevol alvast wakker.

 

Doe mee voor € 47,-


Ik heb mijn intenties voor 2022 gezet en ook direct al eerste stappen gezet. Door het programma heb ik rustmomenten gecreëerd en bewuster deze periode meegemaakt. De Bomen Orakel Kaarten geven ook een mooie bewustwording.

Gretha
Deelnemer Yule 2021/2022
Ik voelde verbondenheid met de natuur (de bomenkaarten vond ik heel mooi) en daardoor ook met mijn eigen natuur. Het is fijn om me te verbinden met gelijkgestemden en me daardoor meer opgenomen voelen in het (kosmisch) geheel. Het Yule Ritueel ga me rust en diepgang in mezelf waardoor ik mezelf mocht ontmoeten en beter leren kennen.
Ineke
Doet elk jaar mee

Praktische informatie


Het Yule Ritueel begint met een de midwinterviering op 21 december om 20.00 uur.
Dit is de aftrap op de kortste dag van het jaar. Het begin van de magische tijd. Op 24 december begin je met de Yule nachten en dagen. Je krijgt alle benodigdheden digitaal om je eigen Ritueel te creëren en wij begeleiden jou daarin.

Op vrijdag 29 december om 20.00 uur komen we weer bij elkaar voor een MiniRetraite met Live meditatie en ruimte voor vragen en verdieping op het Yule Ritueel

Op vrijdag 5 januari sluiten we het Ritueel gezamenlijk af met weer een live online MiniRetraite om 20.00 uur.  

Mocht je er niet Live bij kunnen zijn is dat geen probleem. De opnames komen na de live MiniRetraites beschikbaar zodat je het op je eigen tijd terug kunt kijken.

"Door het Yule Ritueel werd ik me bewust van mijn "donker" en kwam er acceptatie. Ik heb de Yule-periode nog nooit zo rijk en magisch ervaren als dit jaar, dit past heel goed bij waar ik naar op zoek was. Het heeft me aanknopingspunten en inspiratie voor meer verbinding met mezelf en natuur opgeleverd. Het is mooi om op een originele en concrete manier vooruit te kijken naar het nieuwe jaar waarbij er allemaal doelen zijn ontstaan."
Anousjka
Deelnemer Yule 2021/2022

"Ik heb er weer zin in. Dit is nu de derde keer voor mij en het klopt gewoon wat ik voor de maanden heb neergezet. Zo fijn om hieraan mee te doen."
Hannie
Doet elke keer mee